סיפור מסופר בדרך הטובה ביותר, כאשר הוא מתוכנן כראוי.
ויליאם שייקספיר
שלום אורח
התחבר
/
הרשם
לוח הבקרה
הודעות
יצירת מאמר
משפחה
לייפסטייל
רוחניות
דעות
ידע
תרבות
אוכל
בריאות
ספורט
דיגיטלי
טבע
כסף
הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם?
ההרשמה
בחינם!
חזה עוף ממולא, מעדן אמיתי.
מתכון, לחזה עוף ממולא ברוטב פטריות בתנור, אחד המטעמים הטעימים ביותר.
שלום לכולם,
הבאתי לכם כאן מתכון אישי שאני יצרתי ושיפרתי עם הזמן להכנת חזה עוף ממולא בבשר טחון עם רוטב פטריות.
המצרכים:
1 רוטב פטריות ( רצוי לקנות את הרוטב מאחד הרטבים של אסם)
חצי קילו בשר טחון
כ-10 חתיכות חזה עוף (פרוס)
פטריות (מומלץ לא מקופסא, אך אפשר גם מקופסא)
2 בצלים
מרק עוף
פלפל שחור
מלח
וכורכום (ממש קצת בשביל הצבע)
אופן ההכנה:
טיגון הבשר הטחון:
נתחיל עם טיגון הבשר הטחון מכיוון שהבשר הטחון אינו מתבשל בתהליך הבישול בתנור.
נחמם את המחבת ונוסיף טיפה שמן, כאשר המחבת חמה נשים את הבשר הטחון על המחבת ועם כף נרסק את הבשר הטחון על מנת שהוא יהיה מפוזר ולא גושי, תהליך זה הוא תהליך של טיגון של הבשר הטחון לכן נערבב לאורך כל הטיגון את הבשר הטחון עד שהוא משחים, נשים רבע כף של מלח וטיפה פלפל שחור בשביל שיהיה לבשר הטחון טעם.
מייד שהבשר הטחון משחים נסיים את תהליך הטיגון.
מילוי החזה עוף:
רצוי שהחזה עוף יהיה פרוס טוב, נקח חתיכה של חזה עוף ונשים באמצע החזה עוף כף של בשר טחון, לאחר מכן ניקח צד אחד של החזה עוף ונתחיל לגלגל אותו, עם סיום הגלגול נשים אותו בפיירקס (מומלץ!) כך נחזור על התהליך.
הכנת הרוטב:
נקח את הבצלים שלנו ונחתוך אותם לרצועות, נטגן אותם על מחבת קצת יחד עם הפטריות (גם אם הם מקופסא), מייד שהכל משחים נכבה את המחבת. נקח סיר לא גדול מידי ונתחיל בתהליך של הכנת הרוטב, נוסיף את הפטריות והבצל לסיר, נשים את הרוטב פטריות ( לא צריך את כל השקית, אפשר חצי זה מספיק), נוסיף כוס וחצי של מיים, חצי כף מרק עוף, רבע כף מלח, טיפה פלפל שחור, וממש ממש טיפה של כורכום בשביל הצבע, נערבב עד שהרוטב מתחיל לבעבע, ברגע שהוא חם ומתחיל לבעבע ונהיה טיפה סמיך אפשר לשפוך אותו לתבנית שלנו מעל החזה עוף.
לאחר שסיימנו את כל התהליך, נכסה את התבנית בנייר כסף על מנת שהחזה עוף שלנו לא יישרף ונכניס את התבנית לשעה לתנור עם 200 מעלות חום. ניתן להוציא גם לפני, רצוי לבדוק כל כמה זמן שהחזה עוף מתבשל.
בתאבון.
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:
• מרק עוף
החורף כבר כאן , הנה מתכון שיחמם אותכם בימים הקרים.
0
28/07/2013 | ליאל
• לביבות בטטה
לקראת החג הבא מתכון קטן ללביבות .
0
28/07/2013 | 007MZCO
מה דעתך על חזה עוף ממולא, מעדן אמיתי. ?
תגובתך:
נא להקליד את תגובתך
כתובת אתר:
//:HTTP
שם:
נא להכניס שם
אימייל :
קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת
יונתן
ב 03/04/2013 21:03
נראה מעולה ממש מגרה! תודה על המתכון לדעתי אפשר לוותר על האבקת מרק והרטבים של אסם שלרוב מכילים בעיקר מלח לא בריא
תגובה לתגובה
ידוע כבשר טחון, חזה עוף, מילוי בשר טחון, מילוי חזה עוף, רוטב פטריות, פטריות, אוכל מיוחד לחגים, אוכל לשבת
דיווח על מידע לא הולם
נכתב ע"י
benrb
בתאריך: 02/08/2013
בן רבוח בן 30
1 מאמרים | 5094 כניסות
1 תגובות למאמר זה - להוספת תגובה
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!
Tweet
תגיות
אוכל ביתי
טעים
מומלץ
מתכונים
מאמרים קשורים
מי אמר שפיצה זה לא כשר??
עוגת בננות
עוגת מייפל - קפה בחושה
מתכון לצ'יפס בתנור ללא טיגון (:
מתכונים2
שווה קריאה
נשבעת שאני בד"כ לא רומנטיקנית חסרת תקנה
50 מיליון שקל!!!!
ילדים להורים גרושים
כיצד לבחור עגלה לתינוק
בדידותי הנהדרת