הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
bashar

חזה עוף ממולא, מעדן אמיתי.


מתכון, לחזה עוף ממולא ברוטב פטריות בתנור, אחד המטעמים הטעימים ביותר.
שלום לכולם, 
הבאתי לכם כאן מתכון אישי שאני יצרתי ושיפרתי עם הזמן להכנת חזה עוף ממולא בבשר טחון עם רוטב פטריות.

המצרכים:
1 רוטב פטריות ( רצוי לקנות את הרוטב מאחד הרטבים של אסם)
חצי קילו בשר טחון
כ-10 חתיכות חזה עוף (פרוס)
פטריות (מומלץ לא מקופסא, אך אפשר גם מקופסא)
2 בצלים
מרק עוף
פלפל שחור
מלח
וכורכום (ממש קצת בשביל הצבע)


אופן ההכנה:

טיגון הבשר הטחון:
נתחיל עם טיגון הבשר הטחון מכיוון שהבשר הטחון אינו מתבשל בתהליך הבישול בתנור.
נחמם את המחבת ונוסיף טיפה שמן, כאשר המחבת חמה נשים את הבשר הטחון על המחבת ועם כף נרסק את הבשר הטחון על מנת שהוא יהיה מפוזר ולא גושי, תהליך זה הוא תהליך של טיגון של הבשר הטחון לכן נערבב לאורך כל הטיגון את הבשר הטחון עד שהוא משחים, נשים רבע כף של מלח וטיפה פלפל שחור בשביל שיהיה לבשר הטחון טעם.
מייד שהבשר הטחון משחים נסיים את תהליך הטיגון.

מילוי החזה עוף:
רצוי שהחזה עוף יהיה פרוס טוב, נקח חתיכה של חזה עוף ונשים באמצע החזה עוף כף של בשר טחון, לאחר מכן ניקח צד אחד של החזה עוף ונתחיל לגלגל אותו, עם סיום הגלגול נשים אותו בפיירקס (מומלץ!) כך נחזור על התהליך.

הכנת הרוטב:
נקח את הבצלים שלנו ונחתוך אותם לרצועות, נטגן אותם על מחבת קצת יחד עם הפטריות (גם אם הם מקופסא), מייד שהכל משחים נכבה את המחבת. נקח סיר לא גדול מידי ונתחיל בתהליך של הכנת הרוטב, נוסיף את הפטריות והבצל לסיר, נשים את הרוטב פטריות ( לא צריך את כל השקית, אפשר חצי זה מספיק), נוסיף כוס וחצי של מיים, חצי כף מרק עוף, רבע כף מלח, טיפה פלפל שחור, וממש ממש טיפה של כורכום בשביל הצבע, נערבב עד שהרוטב מתחיל לבעבע, ברגע שהוא חם ומתחיל לבעבע ונהיה טיפה סמיך אפשר לשפוך אותו לתבנית שלנו מעל החזה עוף.

לאחר שסיימנו את כל התהליך, נכסה את התבנית בנייר כסף על מנת שהחזה עוף שלנו לא יישרף ונכניס את התבנית לשעה לתנור עם 200 מעלות חום. ניתן להוציא גם לפני, רצוי לבדוק כל כמה זמן שהחזה עוף מתבשל.

בתאבון.





מה דעתך על חזה עוף ממולא, מעדן אמיתי. ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת יונתן ב 03/04/2013 21:03נראה מעולה ממש מגרה! תודה על המתכון לדעתי אפשר לוותר על האבקת מרק והרטבים של אסם שלרוב מכילים בעיקר מלח לא בריאתגובה לתגובה

ידוע כבשר טחון, חזה עוף, מילוי בשר טחון, מילוי חזה עוף, רוטב פטריות, פטריות, אוכל מיוחד לחגים, אוכל לשבת