הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
water_melon

מתכון לריבת קליפות אבטיח


ריבה קיצית ומענינת. המתכון המלא. פשוט טעים ואף מילה על כמות הסוכר.

מתכון לריבת קליפת אבטיח 

מצרכים 

1 ק"ג קליפות אבטיח -רצוי עבות
1 ק"ג סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס קוניאק (לא חובה)

אופן הכנה:

  1.  קולפים שכבה דקה מהקליפה הירוקה, יש לשים לב שהחלק האדום אינו מיועד להכנת הריבה.
  2. חותכים לקוביות קטנות, מכניסים לסיר ומרתיחים בערך רבע שעה עד שעולה קצף, מסירים אותו.
     
  3. מוציאים מהאש, מסננים ושוטפים.
  4. שמים בסיר רחב את הקוניאק (אני שמתי ממש טיפה ולא חצי כוס) הסוכר וקליפות האבטיח, מערבבים קצת ומשרים שעה- שעה וחצי
     
  5. מעבירים את הסיר על האש, מערבבים שוב ומבשלים על אש נמוכה שעה וחצי, עד שהקליפות מקבלות גוון שקוף.
     
  6. להוסיף את המיץ לימון בערך כרבע שעה לפני גמר הבישול (שעה-שעה ורבע מתחילת הבישול).
  7. צבעה של הריבה הוא בהיר וצלול.
  8. להעביר את הריבה לצנצנות ולשמור במקרר.

בתאבון!



מה דעתך על מתכון לריבת קליפות אבטיח ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת נטלי ב 26/09/2013 23:30איך הריבה יוצאת ?? בחיים לא טעמתי ריבה כזאת????תגובה לתגובהמאת אור ב 17/07/2013 13:42שלום וברכה!! עשיתי טעות!!! פתחתי אבטיח אדום וגדול אבל ללא טעם... שמתי בסיר את החלק האדום כמובן ואת הקליפות זרקתי... בשלתי כבר המון זמן ועדיין לא נקרש בכלל... לכן חיפשתי כאן באינטרנט ומצאתי אותך... אני עושה סוגים שונים של ריבות ועתה ניסיתי עם האבטיח בדרכי וזה טעים אך המרקם לא כמו ריבה...מה ניתן לעשות ?? תודה מראש!! אור תגובה לתגובהבתגובה לאור מאת מבשלת ריבות ב 17/07/2013 14:31לעיתים קורה שאן עוברים את זמן הבישול הריבה נהיית סמיכה מידי או לחליפין פחות מידי זמן בישול והריבה יוצאת נוזלית מידי
במידה והריבה יצאה נוזלית ניתן לתת לה לעמוד כמה שעות והיא תהיה סמיכה יותר תוך כמה שעות מעצמה, במידה ולא ניתן לבשל עוד כמה דקות
בהצלחה!
מאת שחר ב 07/07/2012 11:42לא בריאתגובה לתגובהמאת שחר ב 07/07/2012 11:40לא בריא תגובה לתגובה

ידוע כמתכונים,ריבה,ריבת קליפות אבטיח,ריבת אבטיח,ריבה מענינת,ריבה מיוחדת