הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
42

עוגת שייש


הכנה עוגת שייש

 מצרכים:

  5 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 סוכר וניל

4 כפות שמן

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם צימוקים (לא חובה)

1/2 1 כוסות קמח תופח

 

 

אופן ההכנה:

1. לבשל יחד 3 כפות קקאו + 3 כפות סוכר + 4-5 כפות מים, עד שהכל נמס, להוריד מהאש ולהוסיף 1/3 חבילה מרגרינה ולערבב. להניח בצד לקירור.

2. להפריד 5 ביצים להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף יציב.

3. לערבב החלמונים עם 1 שקית סוכר וניל ו-4 כפות שמן.

4. לערבב כוס וחצי קמח תופח + 100 גרם צימוקים + חבילת שוקולד מריר חתוכה לחתיכות גסות.

5. להוסיף לקצף החלבונים את תערובת החלמונים ולערבב בזהירות בתנועות קיפול, להוסיף את תערובת הקמח בפעמיים ולערבב בעדינות בתנועות קיפול לתערובת חלקה.

6. שופכים מלמעלה את תערובת הקקאו ומקפלים ב-3 תנועות בצורה הבאה - מעבירים את המרית מלמטה כלפי מעלה בתנועת קיפול, מסובבים את הקערה 1/3 סיבוב ושוב מעבירים את המרית מלמטה למעלה בתנועת קיפול, שוב מסובבים 1/3 סיבוב וחוזרים על הפעולה פעם שלישית.

לא להתפתות לערבב יותר מזה אם רוצים שיצא לכם משוייש.

7. לצקת בזהירות לתבנית 26 משומנת, לדפוק אותה כמה פעמים על השייש כדי שהתערובת תתיישר מעט.

8 לאפות בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות 30-45 דקות. (בתנור שלי העוגה מוכנה לאחר 30 דקות).

9. להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להתקרר מחוץ לתנור

לא לייבש את העוגה, היא נהדרת כשהיא עסיסית והשוקולד עדיין רטוב.

מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על עוגת שייש ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כאפיה,בישול,מתכונים,עוגת שייש,קונדיטוריה,ביתי,הכנה,קל,טוב,