סוד כתיבת מאמרים טובים זו היכולת לתאר לקוראים את מחשבותיהם הם ולא את מחשבות הכותב.
ארתור בריסביין
שלום אורח
התחבר
/
הרשם
לוח הבקרה
הודעות
יצירת מאמר
משפחה
לייפסטייל
רוחניות
דעות
ידע
תרבות
אוכל
בריאות
ספורט
דיגיטלי
טבע
כסף
הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם?
ההרשמה
בחינם!
ריבת תפוז סיני=קומקווט
טעים טעים משו משו..שילוב של מתוק ומריר ..נפלא..ועם הטיפים שלי
ריבת תפוז סיני
תפוז סיני גדל העונה במלוא הדרו,בכמויות ענק
ואחת האפשרויות להנות מהפרי זה להכין ריבה
לא קשה וטעים טעים
1 ק"ג תפוז סיני
1 ק"ג סוכר
3 כפות לימור סחוט טרי
1 כפית ערק
אופן הכנה
אני בוחרת לריבה את הגדולים שביניהם,עם הקטנים אני עושה משהו אחר...
לרחוץ את הפרי טוב טוב,לחצות כל תפוז לשניים,אפשר להוציא למי שמפריע את החרצנים הגדולים,הקטנים לא מפריעים בכלל..
לשים בסיר ולמלא במים עד כיסוי הפרי ולהרתיח,מרגע הרתיחה עוד 5 דקות בלבד
שימו לב לא להרתיח הרבה זה הורס את המרקם של הפרי
לאחר מכן לשטוף במים קרים ולהשרות במים קרים לחצי שעה
ושוב לשפוך ולהשרות במים קרים לעוד חצי שעה אפשר גם שעה,אלה כמובן פעולות חשובות על מנת להוציא את המרירות מהפרי..
לשפוך את המים ולהניח במסננת את הפרי לכמה דקות ..
לשים את הפרי בסיר ולשפוך עליו את כל הסוכר ולהמתין בין שעה לשעתיים
אפילו יותר למי שיש סבלנות,זה מגיר נוזלים ומעולה לריבה..
מניחים על הגז ומבשלים על אש קטנה כ-שעה מידיי פעם מערבבים בעדינות
לאחר שעה מוסיפים את הלימון וממשיכים את הבישול,
אין זמן מדוייק לבישול,זה נע בין שעה וחצי לשעתיים
אחד הסימנים שהריבה מוכנה זה שהריבה מתמלאת קצף(אפשר טיפה להרחיק אותו עם כף,לא חובה)
או לשים בצלוחית קצת ריבה ולהניח במקפיא שתתקרר ואז טועמים ובודקים אם המרקם מתאים לכם..
לאניני טעם אני ממליצה להוסיף כפית ערק ממש לקראת הסוף,זה נותן ארומה נהדרת..
טיפ אחרון שלי,אחרי שעה להגביר את הלהבה לדקה בלבד לתת פוש לחום ושוב להנמיך ולהמשיך..
כשהריבה מוכנה לשמור בצנצנות מעוקרות במקום נעים וקריר
תהנו,בהצלחה :-)))
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:
• מתכון לסופלה מטריף!
יש עוגת שוקולד ויש סופלה, ההבדל בטעם הוא שמים וארץ,...
0
25/12/2014 | menachem
• עוגיות אלפחורס המקוריות
עוגיית אלפחורס, היא עוגייה ארגנטינאית שמגיעה גם...
0
30/12/2014 | menachem
מה דעתך על ריבת תפוז סיני=קומקווט ?
תגובתך:
נא להקליד את תגובתך
כתובת אתר:
//:HTTP
שם:
נא להכניס שם
אימייל :
קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
ידוע כריבה
דיווח על מידע לא הולם
נכתב ע"י
aliya
בתאריך: 01/12/2015
aliya
17 מאמרים | 28819 כניסות
0 תגובות למאמר זה - להוספת תגובה
השארת תֶּשֶׁר לaliya
תודה על התשר
טיפ לaliya
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!
Tweet
תגיות
אוכל
אוכל חגיגי
טיפים
קינוח
מאמרים קשורים
תותים וקצפת ב-10 דקות
עוגת גבינה
מתכון לפנקייק
סלט אוליבייה
עוגת שיש פשוטה וקלה להכנה
שווה קריאה
יהלום ירוק -2
שבעים פנים לתורת ישראל
בחירות 2015 זוטות מהעבר
חלומות צלולים
רשימת הדברים שחסרים באשדוד: