הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
olivye

סלט אוליבייה


ה-סלט של רוסיה, כבודו במקומו מונח על שולחן חגיגי לאחר כבוד, המקור הוא בצרפת והטעם, מתאים לכל אחד ואפילו כשר לפסח.
כדי להכין סלט אוליבייה מוצלח יש להקפיד על איזון הכמויות, פחות מידי ממרכיב אחד או הגזמה במרכיב אחר עלולים להפוך את טעמו של הסלט לתפל או מלוח מידי.

מצרכים:
3 תפוחי אדמה קטנים עד בינוניים
3 ביצים קשות
5 מלפפונים חמוצים בגודל בינוני
קופסת שימורים של אפונה בגודל קטן או מדיום
150-200 גרם נקניק סלמי
2-3 כפות מיונז (היינץ או תלמה)
מלח

אופן ההכנה:

  • יש לבשל את תפוחי האדמה בשלומתם עם הקליפה כ30-40 דקות עד שמופיעים סדקים על התפוח אדמה
  • יש להרתיח את הביצים עד לקבלת ביצים קשות ומוכנות היטב.
  • לקלוף בעדינות את הקליפה מתפוחי האדמה והביצים, ניתן לתת לילדים לעזור במטבח 
  • לאחר שתפוחי האדמה והביצים התקררו ניתן להתחיל לקצוץ את כל המרכיבים בגודל שווה לקוביות קטנות בגודל אחיד
  • לערבב בעדינות את כל המרכיבים בקערה גדולה ועמוקה, להוסיף את המלח והמיונז ולהמשיך לערבב בעדינות עד לקבלת מקרם אחיד כך שהמיונז מתפרס על כל המרכיבים באופן שווה.
  • לצנן במקרר למשך כמה שעות לספיגת הטעמים ולהגיש בתאבון!

הסלט יכול לעמוד במקרר עד שלושה ימים מהכנתו.

טיפ לשדרוג: יש הנוהגים גם להוסיף תפוח עץ מסוג סמיט (החמוץ)

בתאבון!


מה דעתך על סלט אוליבייה ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת קארין ב 22/08/2013 17:43ברצינות? זה נקרא מאמר? בעברית בסיסית זה נקרא- מתכון!תגובה לתגובהבתגובה לקארין מאת יעל ב 23/08/2013 09:28את יודעת... יש כל מיני סוגי מאמרים

ידוע כסלט כשר לפסח,סלט קל להכנה,סלט משביע,סלטים לאירוח