הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
שאור

מה זה שאור ואיך מכינים אותו.+מתכון


שאור הוא בעצם הדרך המקורית והעתיקה ליצירת שמרים. טעם הבצק יוצא מעט יותר חמצמץ וטעים הרבה יותר.
שאור הוא שילוב של מים וקמח.את השמרים יוצרים החיידקים שנמצאים באויר.
שם נוסף לשאור הוא מחמצת.
מכאן גם המילה חמץ שמשתמשים בה בחג הפסח.
שאור היה קיים כבר לפני אלפי שנים ומכיוון שניתן לשאת אותו לכל מקום היה זה נוח לעמים אז ליצור ממנו בצק.
בעבר השתמשו במחמצת קשה יותר כי היה קל לנשאה לכל מקום.פשוט היו לוקחים חלק מהבצק ושומרים אותו.
לאחר מכן שרצו ליצור לחם היו מוסיפים לו מים וקמח ,מגדילים את כמות הבצק,לוקחים שוב מהבצק חתיכה ,ואופים את השאר,וכך תמיד היה שאור (מחמצת)ללחם הבא.
בימיינו אנחנו עושים  שאור עבור הטעם ולא מכורח המציאות ולכן השאור בימינו דליל יותר והוא למעשה עיסה של מים קמח ושמרים שנוצרים בו כל הזמן.

להכנת השאור:

קופסה מזכוכית או פלסטיק או צנצנת גדולה עם פיה רחבה.
קמח 1 כוס
מים 4\3 כוס
רבע כפית סוכר או דבש 

לערבב ביחד עם כף עד עיסה אחידה.
להשאיר על השיש במקום לא קר וללא רוח מכוסה במטלית לחה ל24 שעות
לחזור על התהליך עם חצי מהכמויות וללא הסוכר כל 24 שעות למשך שבוע ימים.
לאחר שבוע ניתן להשתמש בשאור בתוספת קצת שמרים.לאפסן במקרר 
כשרוצים להשתמש יש להוציא את הקופסה החוצה לשיש ולתת להגיע לטמפרטורת החדר.
לאחר כמה חודשים של שימוש ניתן לא לשים בכלל שמרים.

ניתן להשתמש בכל מתכון של בצק לחמים ופיצות 

לחם שאור לבן

750גר שאור 
250 גר קמח לבן
250 גר מים 
22 גר מלח
5 גר שמרים יבשים

לערבב הכל ללא המלח
להניח על משטח מקומח היטב 
לקפל כמה פעמים את הבצק לתוך עצמו,להניח לנוח 15 דק
לקפל שוב 
ליצור כדור
להכניס לקערה משומנת בשמן זית ולכסות בניילון נצמד למקרר ל24 שעות
להוציא לתת להגיע לטמפ החדר 
לחלק את הבצק לשניים ,ליצור צורת לחם
להניח על תבנית אפיה עם נייר  אפיה .
לתת לתפוח .
לתנור 250 מע ל10 דק ולהוריד ל200 מע לעוד 40 דק. 
מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על מה זה שאור ואיך מכינים אותו.+מתכון ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה